Afgelopen september is Dr. Nuijens gestart met twee groepen BOFfers (basis opleiding fanfare), de jongste muzikanten van Dr. Nuijens die op de blokfluit beginnen.
De blokfluitlessen hebben 2 jaar stil gelegen door Corona en voor de zomervakantie hebben we flyers uitgedeeld op de scholen en zijn we langs twee basisscholen gegaan om in de groepen 3, 4 en 5 de blokfluit te laten zien en horen en de kinderen hier enthousiast voor gemaakt.
En dat was gelukt! In totaal zijn er 24 leerlingen enthousiast begonnen met het spelenderwijs leren van de noten en het leren lezen van de noten onder leiding van Mirjam Guichelaar en Jolien Koster. De kinderen vinden het leuk en stap voor stap leren de kinderen nu liedjes spelen.
Eind oktober waren de BOFfers welkom om bij het opleidingsorkest te komen kijken en de dirigent Martin Wittebrood had ook trompetten mee waarop we mee konden doen. Wat was dat leuk!
Op zondag 27 november houden we een themamiddag waarin de BOFfers zelf mee mogen spelen met het leerlingenorkest en ze de instrumenten van de Fanfare en de Slagwerkgroep mogen bewonderen en uitproberen. Zo kunnen ze een keuze maken of ze verdere willen met muziek en welk instrument bij ze past.
Op 10 december geeft Dr. Nuijens een kerstconcert in de Laurentiuskerk (aanvang 19.30 uur) en laten we de BOFfers ook een aantal kerstliedjes horen. Dat vinden de kinderen best spannend! We zouden het ontzettend leuk vinden als u naar ons komt luisteren. In december sluiten we de lessen af en mogen de kinderen het half jaar daarna een fanfare of slagwerkinstrument uitproberen en daarvoor les krijgen.