Muziekonderwijs

Het is mogelijk om via muziekvereniging Dr. Nuijens muzieklessen te volgen. Gediplomeerde docenten verzorgen leuke en goede opleidingen in diverse blaasinstrumenten en slagwerk. De lessen zijn bedoeld om je op te leiden om in het (opleidings)orkest te kunnen spelen.

De muziekvereniging stelt tegen betaling (eenmalig) een muziekinstrument beschikbaar. Wanneer je wilt beginnen met muziekles moet er een keuze gemaakt worden uit de verschillende instrumenten die het orkest te bieden heeft. Als je nog niet weet welk instrument jij leuk vind, is het mogelijk om diverse instrumenten uit te proberen. Dan kun je beoordelen welk instrument het beste bij jouw past. Vanaf circa 8 jaar kun je beginnen met het bespelen van een instrument.

We vinden het belangrijk dat muzikanten voldoende uitgedaagd blijven. Daarom zetten we in op een goede doorstroom van alle leerling-muzikanten en stimuleren we het spelen in een orkest zo vroeg mogelijk. Spelen in een orkest is erg leerzaam, maar vooral ook erg leuk om te doen.

Tijdens de opleiding dient het verenigingsgevoel tevens aangewakkerd te worden. Leerlingen dienen betrokken te raken en te blijven bij Dr. Nuijens. Hiervoor is een actieve rol voor de volwassen leden van de vereniging weggelegd met betrekking tot het ondersteunen, motiveren en begeleiden van leerlingen.

Zodra het enigszins mogelijk is stromen leerlingen door naar het opleidingsorkest. Tijdens het jaarlijkse winterconcert zullen de leerlingen van het opleidingsorkest samen met het A-orkest een nummer verzorgen. Tevens neemt het opleidingsorkest ook deel aan jeugdfestival, een geweldige belevenis!

De Docenten

De opleidingen bij Dr. Nuijens worden intern verzorgd door professionele, gediplomeerde docenten:

Docent saxofoons Ellen Krieckaert
Docent klein koper Martin Wittebrood
Docent slagwerk Bart Koning
Docent BOF Mirjam Guichelaar

De Kosten

Lesgeld
BOF-lessen (10 lessen) totaal €25,-
Introductielessen (16 lessen) totaal €175,-
Muzieklessen fanfare/slagwerk (36 lessen)

-tot 18 jaar €425,- (vrijgesteld van btw)

-vanaf 18 jaar €514,25,- (inclusief btw)

Instrument
eenmalig €50,-

Contributie
Opleidingsorkest per jaar €67,50